Legenden Hulk Hogan

Wrestling er en tidløs klassiker

Selv om de fleste tenker på bryting når de hører wrestling, så er det nok også mange som tenker på den amerikanske varianten. Denne har ofte blitt beskyldt for skuespill og at det er ikke en idrett. Selv om det naturligvis ikke er ekte slåssing, så står det ekstremt mye trening bak ferdighetene til disse mennene. En av de kanskje beste i bransjen, og en tidløs klassiker selv utenfor wrestling, er mannen og myten Hulk Hogan. Kjent for sin markante bart, så ble denne mannen selve symbolet på wrestling i statene. Men hvem er egentlig denne legenden?

En hulk av natur

Da Hogan var 24 år gammel dukket et par brødre opp på gymmen hvor han trente. Massive og bulkete Terry Bollea, som han egentlig heter, fikk kun et par wrestling støvler og beskjed om at han skulle i kamp snart. I løpet av et par år som amatør skulle Bollea bygge seg opp et rykte. Når han en dag to år senere var med på et talkshow, bemerket programlederen at Bollea så ut som en hulk selv ved siden av Lou Ferrigno. Den da 201 cm høye og 135 kg tunge mannen ble døpt hulken på den dagen og stjal på mange måter æren fra Ferrigno.

Dagens Hulk Hogan

Tilnavnet Hogan skulle komme da hans manager ønsket at Bollea skulle farge håret rødt og adoptere det Irske etternavnet. Bollea droppet derimot hårfargen med blånekt, men adopterte fortsatt etternavnet. Dermed var Hulk Hogan født. 12 VM-titler senere, så er han den mestvinnende wrestleren gjennom tidene. I dag holder han fortsatt gjesteopptredener innen wrestling, men fokuset er heller rettet mot business, TV, skuespill, musikk og ikke minst familien. Denne legenden er hard å gi slipp på, så det er inderlig godt at han fortsatt har en fot innen i bransjen!