Norges beste bryter?

Ikke glem Grace Bullen

Når vi nordmenn snakker om våre beste brytere, så er det fort gjort å tenke på navn som Stig Andre Berge. Selv om han naturligvis er en av våre beste, så er dette et totalt ignorant syn. Norges desidert beste bryter kommer nemlig i kvinneform. Grace Bullen lever opp til sitt navn og bryter som en bull/okse. Hun lar ikke noe ligge igjen på matta, og går inn for det i hver eneste kamp. Dette ligger nok sentralt i hennes DNA etter det hun og familien opplevde i oppveksten.

En historie om flukt

Eritrea var gjenstand for en blodig krig hvor mange flyktet. Inkludert i massene var Bullen sin familie. De flyktet til Sudan for fred. I en liten periode fikk de det, men etter at krigen brøt ut i Sudan også, var familien nok en gang på flykt. Det var i denne perioden at Grace Bullen ble født. Hun har altså ikke den samme privilegerte bakgrunnen som de fleste andre brytere. I stedet har Bullen opplevd det å bli født på flykt. Selv om familien kom til Norge, så vil de aldri glemme det livet de levde. Dette har derimot Bullen brukt som en styrke, og hun står støtt i kampene uansett motstander.

Tittel etter tittel

I sommer OL for ungdom i 2014, så skulle Bullen ta Norges eneste gullmedalje. Det var forøvrig etter å ha most hjemmefavoritten etter bare 71 sekunder på klokka. Året etter skulle hun virkelig overraske i Europalekene der hun tok bronsemedaljen etter å ha dominert bronsefinalen. Kun 54 sekunder skulle det ta henne å vinne denne. Året etter, i 2016, fulgte hun opp med sølv i EM. Det skulle toppes i 2017 da hun gikk hele vei og vant Norges første EM gull i bryting for kvinner. For en prestasjon av Norges beste bryter!