Stig Andre Berge

En av våre skjulte diamanter

Norge har en stolt idrettshistorie. Vi er landet med flest medaljer innen vinter OL gjennom tidene, og vi dominerer blant annet i enkeltidretter som håndball. Allikevel er det noen idretter vi gjør det knallbra i, men som vi ikke får med oss. En av disse er bryting. Her har Norge gjort en hederlig innsats over en årrekke, men sporten har fått ganske så lite oppmerksomhet. Nå som Stig Andre Berge derimot er på banen, så er det på tide å gi denne idretten noe mer oppmerksomhet. Denne karismatiske atleten er en spennende person, og han er i ferd med å fronte brytesporten til noe stort her til lands.

En enestående karriere

Berge startet sin idrettskarriere som elev ved NTG i Bærum mellom 1999-2002. Han skulle bli uteksaminert her, men allikevel bestå som trener. Som bryter på deltid skulle han ta mange titler nasjonalt. I dag besitter han hele 13 nasjonale titler. Berge tok også etterhvert tak på den internasjonal scenen. Der han ble utslått i første runde både i Beijing i 2008 og London i 2012, så skulle han gå helt til bronseplass i London i 2016. Berge er uten tvil en av vår idrettshistorie sine ukjente diamanter som fortjener mer oppmerksomhet.

Et idol til etterfølge

Stig Andre Berge er ikke bare en stor utøver, han er også en stor personlighet. Hans dramatiske historie og måten han har kommet seg gjennom sitt liv på er intet annet enn imponerende. Der de fleste ville ha falt til sine knær i gråt, så står Berge sterkt gjennom selv de vanskeligste situasjonene. Hans sterke personlighet er til etterfølge for sine følgere, slik at han blir stående som et viktig idol. For en idrett uten mange utøvere, så er det helt essensielt å ha personligheter som Berge som kan øke interessen.